Rymdveckan firar 50-årsminnet av den första månlandningen!

Månlandaren "The Eagle" inför landning

År 2019 är det 50 år sedan den första månlandningen. Det vill vi uppmärksamma med en jubileumsvecka, som blir ett fantastiskt tillfälle att lyfta fram rymdens betydelse för innovation, inspiration, vetenskap, industri, miljö, teknik, forskning, kunskap, samhällsnytta, konst och kreativitet.

Rymdveckan (14-22 september 2019) är ett nationellt evenemang förlagt i Västsverige – en av Sveriges främsta rymdregioner med en framstående forskning och framgångsrik rymdindustri och en gemensam historia med månlandningen. Apollomissionens rymdkameror kom från Hasselblads i Göteborg och fotografierna från Apolloprogrammet tillhör världens mest spridda bilder. De rankas bland de mest inflytelserika fotografierna genom historien. Bilderna förändrade inte bara synen på månen, utan kanske framförallt även synen på jorden

Syftet med Rymdveckan är att uppmärksamma historien, öka kunskapen och inspirera för framtiden. Jubileumsveckan kommer att erbjuda ett program som vänder sig till olika målgrupper; barn, ungdomar, vuxna och äldre och innehålla programpunkter för både en bred allmänhet och specialister. Tanken är att skapa ett veckoprogram med en mångfald av aktiviteter som tillsammans kan inkludera och attrahera flera målgrupper kring temat.